Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر امروز موفق به رصد اخبار فرهنگی نشده‌اید، برترین اخبار امروز این سرویس خبری را از نگاه کاربران در ادامه دنبال کنید.

 

دلیل غیبت سروش جمشیدی در برنامه مدیری/ سحر ولدبیگی از «دورهمی» خداحافظی کرد

برنامه تلویزیونی «دورهمی» از هفته آینده، فقط با ایفای نقش سروش جمشیدی روی آنتن می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کدام دو پیامبر با هم پسرخاله هستند؟

روایت زندگینامه پیامبران از جمله رویداد های خواندنی است که شما می توانید نسبت قوم و خویشی دو پیامبر الهی را در اینجا بخوانید.

 

بهترین مداحی های فاطمیه 96

گلچین مداحی فاطمیه 96با نوای مداحان اهل بیت (ع) قابل دریافت است.

 

تب و تاب اکران‌ فیلم‌ها بعد از جشنواره فیلم فجر

بعد از جشنواره فیلم فجر، فیلم های سینمایی جدیدی در سراسر کشور اکران عمومی می‌شوند.

 

ماه‌های دوازده گانه سال را به نوعی دیگر در ابرکوه تجربه کنید

ابرکوه شهری است که ماه‌های دوازده گانه سال را به شکل جدیدی به گردشگران معرفی می‌کند.

 

تبدیل گورستان‌های تاریخی به فضای سبز خلاف قانون است

معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی استان تهران معتقد است تبدیل گورستان‌های تاریخی به فضای سبز خلاف قانون است.

 

پیوستن دو بازیگر جدید به سریال «دیوار به دیوار ۲»

میترا حجار و علی قربان زاده به گروه بازیگران مجموعه تلویزیونی «دیوار به دیوار ۲» پیوستند.

 

اولین نمایش خارجی فیلم حاتمی‌کیا

فیلم سینمایی «به وقت شام» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا در بازار فیلم جشنواره برلین به روی پرده می رود.

 

همراه با فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روزهای پایانی بهمن ماه/ پخش «بوسیدن روی ماه» از شبکه افق

فیلم‌های سینمایی «عکس‌های هالیس وود»،«بوسیدن روی ماه» و «نجات بزرگ» تنها برخی فیلم‌های آخر هفته تلویزیون هستند.

 

آتیلا پسیانی و مجید مظفری همبازی شدند

آتیلا پسیانی و مجید مظفری به سریال «ممنوعه» پیوستند.

 

تلاش برای رفع مشکلات زیربنایی پایگاه‌های میراث فرهنگی کشور تا سال 97

معاون میراث فرهنگی کشور گفت: 90 پایگاه میراث فرهنگی در کشور وجود دارد و امیدواریم تا سال ۹۷ مشکلات زیربنایی‌شان حل شود.

 

افزایش تولیدات فرهنگی، عامل کاهش آسیب های اجتماعی

در نشست مشترک مدیران سیما و مسئولان قوه قضائیه از رسانه ملی به عنوان نهاد فرهنگ ساز برای کاهش آسیب های اجتماعی نام برده شد.

 

سینمای ما با سینمای تراز انقلاب اسلامی فاصله بسیاری دارد

حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر گفت: برای شنیدن حرف انقلاب اسلامی هم زمینه فراهم است و هم دنیا مشتاق است اما بی تعارف سینمای ما در این مسیر قرار نگرفته است.

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۰۵۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت

آغاز ساخت یک شهرک جدید در جیرفت و در عرصۀ شهر باستانی معروف به «دقیانوس»، این محوطه تاریخی را در تهدید قرار داده است.

به گزارش ایسنا، جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک­‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد. در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات­‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه­‌های شمال­ غربی که مملو از قطعات سفال، تکه­‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می­‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس­‌کوچه­‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰  هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای‌ عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌­ها و دارایی­‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل­‌های آینده حفظ خواهند شد؟

بقایای شهر دقیانوس

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گورهای باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

تصویر ماهواره‌ای بخشی از بقایای شهر کهن جیرفت بقایای شهر کهن جیرفت

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • اصلاح نژاد ۱۵ هزار راس دام سبک در استان همدان
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • اعطای سیاست‌های تأمین تجهیزات پزشکی در نیمه دوم سال
  • افتتاح بخش بیماران نیازمند به مراقبت‌های خاص در همدان
  • رقص گیلکی حامد آهنگی با مرجانه گلچین پربازدید شد + ویدئو